Heipsistä!

Ajattelin ensin, etten kirjoita ennen huomista, mutta tämä asia pyörii niin paljon päässä.

Nyt on paljon puhuttu auttamisesta, taloudesta, rahasta ja Suomen tilasta. Nämä asiat ovat jakaneet mielipiteitä. Etenkin jos jollainlailla kritisoit, niin olet yhtäkkiä yhteiskunnan vihollinen.

Mutta halusittepa tai ette, niin tässä vuodatusta asiasta.

Huomenna on siis mielenilmaus hallituksen leikkaussuunnitelmia vastaan. Olen lukenut todella monta mielipidettä, joissa selkeästi sanotaan, että koko mielenilmaus on typerä, Suomen talous ei sillä parane, ja mitenkä muuten Suomen talous saadaan kuntoon kuin leikkauksilla. Ja yksi mitä kuulee koko ajan on ,että ne jotka leikkauksista inisevät ovat niitä, jotka haluavat talouden kuntoon, mutta muiden pussista, koska ne ovat minun rahoja, ja itse olen ne tienannut. Ne, jotka tunnistivat itsensä, nyt kysynkin:

Kumpi sinulla toteutuu: Kuu on lopussa ja rahaa vähän jäljellä, vai kuuta paljon jäljellä ja rahat lopussa?

Itseäni ei mielenilmaus kiinnosta. Tulkoot tai ei, mutta olen oikeasti huolissani kaikennäköisistä leikkaussuunnitelmista.

Moni, jotka kannattaa leikkauksia on niitä, joita leikkaukset eivät juuri koske, tai joiden rahat eivät täysin lopu.

Mutta entäs me joilta rahat loppuvat jo nyt? Tai oikeastaan ovat jo pitemmän aikaa loppuneet kesken kuukauden. Elän perheessä, jossa ei ole koskaan paljoakaan rahaa ollut. Olemme kyllä pärjänneet ja voimme ehkä pärjätä vähemmällä, mutta meille on tullut sellaisia tilanteita jolloin raha ei oikeasti ole riittänyt ruokaan ja lääkkeisiin kuun loppupuolella.

Mutta entä he joilla asiat ovat vielä huonommin. Ja heitä on. Heistä minä olen oikeasti huolissani. Mutta heitähän voi aina syyllistää, koska he ovat niin iso menoerä. Itsehän ovat asiansa sössineet. Vai ovatko sittenkään?

Minun ehdotukseni taloustilanteen korjaamiseksi on, että laitetaan asioita tärkeysjärjestykseen. Onko niiltä, joilla rahaa on, pakko kysyä muutamaa satasta kuussa ja samalla ottaa pienituloiselta eläkeläiseltä isompi summa ihan väkisin? Mitäpä jos otettaisiin niiltä joilla rahaa on niin hitusen pakottamalla se mitä tarvitaan ja kysyttäisiin siltä eläkeläiseltä, että onko hänellä mahdollisuutta osallistua myös?

Anteeksi tämä vuodatus, mutta kiukuttaa, että sellaiset ihmiset syyllistävät, joilla asiat ovat paremmin. Ja muistakaa tämä, että raha ei välttämättä tee onnelliseksi, mutta se poistaa monta stressitekijää.

Mirreillään taas! Voimia kaikille joilla on rankkaa <3